Війна за Україну: 35 доба вторгнення. Ракетний удар по нафтобазі в Дніпрі.

Вооруженные сили і весь український народ вже 35 днів мужественно протистоять російської армії. Ми показуємо всьому миру, як боремся за свою свободу і даємо захист “второї армії світу”.

За оперативною інформацією Генерального штабу ВСУ, сили оборони України продовжують проводити оборонну операцію на Східному, Юго-Східному та Північно-Східному напрямках.

Відзначається, що враг поніс значущі потери і, ймовірно, временно відмовився від задач блокування Києва. Перегруппується та сосредоточується на наступних операціях у Східній операційній зоні та на системі матеріально-технічного забезпечення військ у Донецькому та Таврійському регіонах.

«Російський вражеський персонал деморалізований і має низьку мотивацію брати участь у бойових діях на території України. Так, по имеющейся інформації, спроби російського військового управління мобілізувати «добровольцев» не мають підтримки населення. Зокрема, в Калінінградській області набрали всього 17 так званих «добровольцев», — говориться в оперативному штабі Генштаба.

Мер Дніпра Борис Філатов повідомив про ракетний удар. Дві ракети потрапили до нафтобази, повної палива, знищивши її. Уламки іншої ракети пошкодили два бензовози. Потерпілих чи загиблих немає, уточнив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

На Волинському напрямку руху тактичних підрозділів супротивника і зміни в їх складі не зафіксовано. В Вооруженных Силах Республики Беларусь проводяться заходи по оперативно-боевой підготовці.

На Поліському напрямку відмічено рух військ противника вдоль державних кордонів України з Республікою Білорусь. В то же час оккупаційні війська продовжують накапливатися в районі Чорнобильської АЕС. Зафіксовано рух змішаних колонн російських вражеських машин із населеного пункту Іванков в направленні Чернобильської АЕС.

На Сіверському напрямку противник сосредоточив свої зусилля на диверсії та розвідці, інженерної техніки позицій та артилерійських ударів по позиціям підрозділів ВСУ та об’єктам інфраструктури поблизу Чернігова.

На Броварському напрямку відбулося часткове виведення підрозділів з району, окупованого російськими окупантами, у бік кордону з рф.

На Слобожанскому напрямку російські захватчики продовжують блокувати Харьков і носити артилерійські удари по жилим районам міста.

На Ізюмському напрямку противник нарощує свої зусилля, переміщаючись з інших направлених відділень підрозділів 20-ї ВВС і 1-ї танкової армії. Продовжує носити ракетні та бомбові удари та вогневу артилерію.

На Донецькому напрямку враг активізував вогневі та штурмові дії, продовжуючи носити авіаційні та ракетні удари по населеним пунктам Попасної, Рубіжного та Маріуполя.

У районі Південного Бугу противник намагається прийняти заходи щодо відновлення боєздатності своїх військ, поповнення боеприпасів, палива, продовжує інженерну техніку, оккупованих рубежем. Намагається стримувати дії підрозділів ВСУ артилерійським вогнем і авіаударами.

Як повідомлюють Новини Одеси, російські кораблі 30 березня продовжують маневри возле Одесси, залишається угроза висадки вражеського десанта.

У Харкові внаслідок обстрілу сталася пожежа на газопроводі.

Під час обстрілу Лисичанська снаряд потрапив до дитячого садка і до приватного будинку. Двоє дорослих та двоє дітей з тяжкими пораненнями перебувають у лікарнях, повідомив голова Луганської ОДА Сергій Гайдай.

30 березня трьома узгодженими гуманітарними коридорами на власному транспорті дісталися Запоріжжя 1530 осіб. З них 812 маріупольців та 718 мешканців Запорізької області, повідомила Ірина Верещук.

Через два дні вдалося ліквідувати пожежу на нафтобазі на Рівненщині, повідомили в ДСНС. Вона спалахнула 28 березня після влучення російського снаряда.

Маріуполь: російські окупанти обстріляли з авіації та артилерії будівлю, позначену червоним хрестом на білому тлі.

За матеріалами https://24tv.ua/