Вторгнення росії. Початок війни за Україну.

24 лютого 2022 року президент рф заявив, що прийняв рішення про проведення «спеціальної військової операції» на території України. Після цього російські війська почали обстрілювати Київ, Харків, Суми, Одесу, Маріуполь, Дніпро та багато інших міст. Так розпочалось пряме повномасштабне вторгнення на територію нашої країни на всіх пригранічних в росією областях, в тому числі з окупованого Донбасу та Криму.

В Україні запроваджено воєнний стан.

Обстріли здебільшого спостерігаються по військовим обʼєктам та аеропортам України. Удари завдаються ракетами та артилерією. ЗМІ повідомляють про висадку десанту Росії на узбережжі Маріуполя та Одеси. Україна закрила закрила небо.

Вже о 07:00 ранку у Києві через вибух пошкоджено будівлі на вулиці Васильківській. На даху будівлі по вул. Васильківська, 1 трапилася пожежа. Через розліт осколків було пошкоджено будинки, бігборд і торгові точки.
У Луганській області оголосили евакуацію людей.
Також станом вже на 07:00 у Хмельницькій та Вінницькій областях горять військові частини, у місті Луцьк підірвали телевежу, а у Київській області горить військова частина біля Броварів. Також відомо про втрату двох сіл у Луганській області — Городища та Мілового.

Війська росії заходять із Криму в материкову Україну. Наступу російських військ передує артилерійський обстріл, далі рухається військова техніка. Війська РФ перейшли кордон у Чернігівській, Сумській, Луганській, Харківській областях. Прикордонники знаходяться під обстрілами в Луганській, Сумській, Харківській, Чернігівській та Житомирській областях.

Це був початок масштабного вторгнення російських військ на територію України: безжального, коли вся країна ще спала.

Ми розуміємо, що мета російської наступальної військової операції – знищення Української держави, захоплення силою української території та встановлення окупаційного контролю. Але ми не віддамо свою країну та незалежність агресору!