Війна за Україну: 22-й день вторгнення. Евакуація та бойові зведення.

17 березня 2022 року працювали наступні гуманітарні коридори:

  • Маріуполь-Запоріжжя: ним скористалися понад 1000 людей. За заявою запорізької влади, до міста прибуло 470 автомобілів, у яких було 1865 осіб, із них 479 – це діти. З окупованого Бердянська вивезено 125 дітей зі школи-інтернату.
  • Київська область. Жителі Бородянки та Шевченкове змогли залишити свої зруйновані населені пункти. Гостомель та Буча отримали продукти та медикаменти.
    Загалом, за словами Ірини Верещук, віце-прем’єр-міністра України, гуманітарними коридорами 17 березня було евакуйовано 3810 осіб, доставлено 40 тонн продовольства та медикаментів.

Гуманітарна катастрофа спостерігається у таких населених пунктах Київської області, як Іванків, Димер, які окуповані з першого дня вторгнення, з 24 лютого 2022 р.

Маріуполь, Херсон залишаються у жорсткій блокаді окупаційних військ. Окупаційні війська вийшли із міста Олешки, Херсонської області.

У Чернігові окупанти обстріляли мирних жителів, які стояли в черзі по воду, є загиблі, зокрема громадянин США.

Артилерійські обстріли та авіаудари спостерігалися у Сєвєродонецьку, на Херсонщині, Миколаївщині, Житомирщині. Лише на Харківщині протягом доби спостерігалося 49 обстрілів російськими військами.

На території Дергачівської тергромади Харківської області точаться бойові дії.

Боротьба українського народу за свою свободу продовжується…